Adobe Photoshop gratis

torsdag, 27 mars 2008 18:47 by Sven Andersson

Adobe Systems har idag släppt en öppen betaversion av Photoshop. Den nya versionen heter Photoshop Express och är ett helt webbaserat program för bildhantering som kostnadsfritt ger möjlighet att spara, redigera och presentera digitalfoton. Den testversion som från och med torsdagen finns tillgänglig på Adobes sajt, ska vara lättare att lära sig och mindre avancerad än vanliga Photoshop.

Med Photoshop Express kan en användare kostnadsfritt lagra upp till 2 GB med bilder på nätet, redigera sina bilder och dela med sig av dem – bland annat genom nedladdning från och uppladdning till populära nätverkssajter som Facebook. Under betatest-perioden kommer Adobe att ta del av användarnas synpunkter på Photoshop Express och produktens funktioner, som kommer att utvecklas efter hand. Både Google och Microsoft erbjuder liknande tjänster sen tidigare. ”Det här är ett slagfält där Adobe, Microsoft och Google kommer att utkämpa stora strider”, säger Kathleen Maher analytiker på Jon Peddie Research till Wall Street Journal. Anlytikern kommer nog ha helt rätt i sin analys av de tre största Internet och dataföretagen och deras utveckling i bildbehandling på nätet.

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   adobe, bildbehandling, photoshop
Categories:   Internet
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Nästa generations TV

tisdag, 25 mars 2008 10:06 by Sven Andersson

Om några år kan du glömma att vara mest inne med din nya stora lcd-tv. Det senaste och hetaste är oled-tv (organic light emitting diode). På Cebit-mässan visade Samsung upp det som de själva tror kommer vara framtiden med genombrott på den kommersiella markanden runt 2011. En oled-tv på 31 tum är bara någon centimeter tjock och väger endast några kilo. Enligt marknadschefen på Samsung John Lindén är det en fantastisk teknik. Skillnaden mot lcd-tv där man behöver en ljuskälla bakom har oled belysning i varje punkt och kan därför göras mycket tunnare. De kräver dessutom mindre energi för att fungera och är alltså i enlighet med dagens allt mer miljöinriktade värld. Än så länge är dock oled-skärmarna extremt dyra att tillverka och har en kortare livslängd när det handlar om större modeller. Inom några år tror dock tillverkarna att de ska klara av att tillverka oled-tv till samma pris som lcd och utvecklingen fram till dess kommer bli intressant att följa.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   oled, tv, lcd-tv, oled-tv
Categories:   TV
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

IPTV

torsdag, 20 mars 2008 23:00 by Sven Andersson

Antalet användare av Internet-tv mer än dubblades under 2007 och över hela världen finns nu nästan 13 miljoner skriver nyhetsbyrån Reuters. Västra Europa är den delen av världen där de flesta användarna finns med Frankrike i toppen av listan enligt en undersökning gjord av Informa Telecoms & Media. IPTV som det benämns anses vara en stor bransch i framtiden speciellt för telekombolagen som har minskade intäkter från de traditionella telefonsamtalsavgifterna. Tyckare ser året 2007 som det stora genombrottet och ser att det ska öka med samma takt framöver trots att det nu befinner sig i den första fasen av utvecklingen. I Hong Kong finns den för tillfället mest mogna marknaden där nästan 60 procent av bredbandsanvändarna prenumererar på IPTV. På USA-marknaden tillkom över en miljon användare under 2007. En spännande utveckling kommer att följa, i takt med både teknikens framsteg, snabbare anslutning och framför allt ett ökat intresse från allmänheten.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   iptv, internet-tv, undersökning
Categories:   Internet
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Apple och musik

torsdag, 20 mars 2008 10:56 by Sven Andersson

Enligt nyligen släppta uppgifter till Financial Times ligger tillverkaren Apple i förhandlingar med musikbranschen. Förhandlingarna ska gälla ett nytt avtal som Apple vill få till stånd gällande fri tillgång av musik från iTunes vid köp av en iPod eller iPhone. Enligt källor inifrån förhandlingar skriver tidningen att problemet ligger i hur mycket Apple är beredda att betala till musikbolagen för varje såld enhet.

Så sent som i December skrev Nokia på ett avtal tillsammans med Universal Music som innebär att kunder av vissa typer av telefoner får tillgång till musikbolagets artister och låtar. Det är nu ett liknande avtal som Apple försöker åstadkomma.

Avtalet innebär dock att priset på spelare eller telefon kommer öka då tillgången till musik kostar. Apple undersöker även en typ av prenumeration sär man betalar en viss avgift varje månad för fri tillgång till musik. Oavsett är det ett framsteg i kampen mot piratkopierad musik när nu tillverkarna inser att det är bättre att hitta alternativa lösningar än att slåss i rätten.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   apple, itunes, musik, mobil
Categories:   Mobil | Musik
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed